Media

Cosmography of Polyphony

Edwaert Collier (1640-1707): Vanitas

Kosmografie is de wetenschap die het heelal beschrijft, met alles wat er deel van uitmaakt, maar het woord verwijst ook naar een visuele verbeelding van het universum, en tegelijk kan het gedetailleerder refereren aan de informatiebronnen en beschrijvingen van kleinere delen van de wereld. Bijvoorbeeld: Cosmographia (1544) van de Duitse wetenschapper Sebastian Münster (1488-1552) is een ambitieus werk over de geografie, landschapen, steden, cultuur, poltiek, geschiedenis en religie van alle landen. 

De cd Cosmography of Polyphony verbeeldt het muzikale universum van The Royal Wind Music en bevat hoogtepunten uit de muzikale werelden die het ensemble sinds zijn oprichting heeft bezocht: Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Nederland en Vlaanderen. Chronologisch varieert het repertoire van de vroege 16e-eeuwse polyfonie tot aan de ontroerende koraalbewerkingen van Johann Sebastian Bach. 

Pan Classics PC 10377, 2017
Muziek van Juan del Encina, Alonso Lobo, Carlo Gesualdo, Nicolas Gombert, Adrian Willaert, Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Sebastian Bach en anderen

Prijs: € 20,00
U kunt onze opnamen via onze webshop bestellen.

Alonso Lobo: Versa est in luctum
Attr. Johannes Ockeghem: Malor me bat
Alfonso Ferrabosco I: [Fantasia] di sei bassi
Ed. Pierre Phalèse: Bransle

Alla Dolce Ombra

A Noble Noyse of Musicke

The Flute-Heaven of the Gods

Del Canto Figurado

En er mundo

Angeli, Zingare & Pastori

Sweete Musicke of Sundrie Kindes

Cosmography of Polyphony

Gratia Plena (To Memling)

The Orange Tree Courtyard

Schrijf U in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vul uw e-mail adres het veld hieronder en druk op "versturen".