Media

Alla Dolce Ombra

Foto: Verena Hauschke

Poëtische muziek van Italiaanse en Duits-Oostenrijkse meesters

Gedurende de eerste helft van de zestiende eeuw kwamen er steeds meer blokfluitconsorts aan de Europese hoven. Deze praktijk van complete families van instrumenten resulteerde in een rijke varieteit aan ensemblewerken van de hand van gevierde componisten uit de Renaissance. Tot de 16e eeuw werd de blokfluit vooral gebruikt om de menselijke stem te verdubbelen. Dit verklaart de grote varieteit aan blokfluiten met een bereik gelijk aan dat van de verschillende menselijke stemtypes. Vanaf de tweede helft van de 16e eeuw werden instrumenten geleidelijk onafhankelijk van vocale muziek en werden er meer en meer instrumentale ensembles gevormd. Op deze cd completeert een consort van tokkelinstrumenten de interpretatie van dansen, fantasias, madrigalen en sonates. Gastmusici zijn Israel Golani (luit), Johanna Seitz & Gunnhildur Einarsdóttir (harpen), en Elisabeth Seitz (psalterium).

Lindoro MPC-0712, 2002 
Muziek van o.a. Johann Hermann Schein, Samuel Scheidt, Johann Heinrich Schmelzer, Cipriano De Rore en Giovanni Pierluigi da Palestrina.

De leden van The Royal Wind Music hebben een goed onderling contact en vormen een indrukwekkende eenheid. Hun programma is vanaf het begin aantrekkelijk - het begint met Schein's Suite X, met een vol geluid, accurate tempi en opmerkelijke dansen. De groep is fantastisch in het Duitse repertoire uit de 17e eeuw, en in vocale polyphonie uit de Renaissance.

Véronique Lafargue, recensie van Alla Dolce Ombra
Goldberg Magazine - Spanje, 2004

Prijs: € 15,00
U kunt onze opnames via onze webshop bestellen.

Luister naar fragmenten van dit album:

Cipriano de Rore (c1515-1565): Justus es Domine
Hans Leo Hassler (1564-1612): Ach weh des Leiden
Michael Praetorius (1571-1621): A Solis Ortus Cardine

Alla Dolce Ombra

A Noble Noyse of Musicke

The Flute-Heaven of the Gods

Del Canto Figurado

En er mundo

Angeli, Zingare & Pastori

Sweete Musicke of Sundrie Kindes

Cosmography of Polyphony

Gratia Plena (To Memling)

The Orange Tree Courtyard

Schrijf U in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vul uw e-mail adres het veld hieronder en druk op "versturen".