Media

The Orange Tree Courtyard

Renaissancemuziek in en om de kathedraal van Sevilla

 

De kathedraal van Sevilla is een gigantisch gebouw, zelfs naar de huidige maatstaven - in 1401 besloten de kerkelijke superieuren van de stad om een enorme kerk te bouwen in plaats van de voormalige moskee, waar toekomstige generaties zich nog steeds over zouden verbazen, en is een van de grootste kerken in de wereld.

 

Van de voormalige moskee is de magnifieke toren "La Giralda" overgebleven, evenals de met sinaasappelbomen beplante binnenplaats, die ook de naam geeft aan de nieuwe cd van The Royal Wind Music.

 

Het fluitconsort, bestaande uit 11 blokfluiten van alle formaten, neemt de luisteraar mee op een wandeling door en in de kathedraal en laat op elk station renaissancewerken klinken die voor deze plek zijn gemaakt. De wandeling begint op de beroemde binnenplaats met sinaasappelbomen, gaat naar het prachtige altaar van de Maagd Maria, kijkt uit over de stad vanaf de toren, bezoekt de graven van de muzikanten Francisco Guerrero en Francisco Peraza en de zoon van Christoffel Columbus, de geleerde Hernando Colón, tot het pad weer eindigt op de binnenplaats. De muziek verzamelt de who's who van de Spaanse Renaissance: Pedro de Escobar, Francisco Guerrero, Cristóbal de Morales, Miguel de Fuenllana, om er maar een paar te noemen. 

 

Bestel de CD en stream/download het album op digitale platforms.


Alla Dolce Ombra

A Noble Noyse of Musicke

The Flute-Heaven of the Gods

Del Canto Figurado

En er mundo

Angeli, Zingare & Pastori

Sweete Musicke of Sundrie Kindes

Cosmography of Polyphony

Gratia Plena (To Memling)

The Orange Tree Courtyard

Schrijf U in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vul uw e-mail adres het veld hieronder en druk op "versturen".