Over RWM

María Martínez Ayerza

Foto: Marco Borggreve

Spanje

María Martínez Ayerza (*1982) studeerde muziek in Cuenca, Sevilla en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Paul Leenhouts. Daarnaast behaalde ze in 2009 de titel Master of Arts cum laude in Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

María is een fervente vertolker van ensemble- en kamermuziek. Behalve medeoprichter van het blokfluitkwintet Seldom Sene is ze spelend lid en maakt ze deel uit de artistieke leiding van The Royal Wind Music. Bovendien is ze medeoprichter van ÆroDynamic, een trio van stem en twee blokfluiten gespecialiseerd in de combinatie van laat middeleeuws en hedendaags repertoire. Als solist won ze de Walter Bergmann prijs en de eerste prijs tijdens de Moeck/SRP Solo Recorder Competition in Londen in 2005.

Omdat ze met haar muziek graag nieuw publiek bereikt, concerteert María regelmatig voor jonge kinderen in Amsterdamse kinderdagverblijven, buurthuizen en basisscholen in samenwerking met de Stichting Memorabele Momenten. Zij is hoofdredacteur van Blokfluitist, het enige Nederlandse gespecialiseerde blokfluittijdschrift.

Maríais medeinitiator en lid van de directie van de Open Recorder Days Amsterdam, een succesvol vierdaags festival en concours dat honderden Europese blokfluitspelers samenbracht in 2012 en 2015 en dit werr hoopt te doen in 2017.

In juli 2012 werd María aangesteld als blokfluitensemble docent aan het Royal College of Music in Londen. Daarnaast geeft ze regelmatig cursussen en masterclasses, tot heden in Nederland, België, Engeland, Portugal, Spanje en Australië.

www.mariayerza.com

 

Paul Leenhouts

María Martínez Ayerza

Petri Arvo

Verena Barie

Francesca Clements

Hester Groenleer

Dianne Heijstee

Sarah Jeffery

Dorottya Kis

Marco Magalhães

Filipa Margarida Pereira

Anna Stegmann

Schrijf U in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vul uw e-mail adres het veld hieronder en druk op "versturen".