Over RWM

Marco Magalhães

Foto: Marco Borggreve

Portugal

Marco Paulo Alves Magalhães (*1980) werd geboren in Porto. Hij behaalde diploma’s aan het Conservatório de Música do Porto, de Escola Superior de Música de Lisboa en aan het Conservatorium van Amsterdam. Binnen deze instituten werkte hij met Pedro Sousa Silva, Pedro Couto Soares, Paul Leenhouts, Walter van Hauwe en Jorge Isaac. Marco nam deel aan verscheidene workshops met onder andere Jill Feldman, Kees Boeke, Paulo Pandolfi, Heiko ter Schegget, Peter Holtslag, Peter van Heyghen, Ku Ebbinge en Enrico Onofri. Hij kreeg een aantal jaren lang een studiebeurs van het Centro Nacional de Cultura/Instituto Português da Juventude.

Als professioneel musicus kreeg Marco de mogelijkheid om te spelen met ensembles als Capela Real de Lisboa, A Imagem de Melancolia, Il Dolcimelo, Concertus Antiquus, Sete Lágrimas, Le Garnier Ensemble, Les Cinq Élèments, The Royal Wind Music, Orquestra Sinfónica Portuguesa en het CvA Barokorkest. Hij gaf concerten in Portugal, Spanje, Frankrijk, Nederland, Duitsland en de VS, in zalen als Casa da Música (Porto), Concertgebouw (Amsterdam), Muziekgebouw (Amsterdam), Jordan Hall (Boston) en op festivals als het Festival Oude Muziek Utrecht en het Festival de Musica Antigua (Barcelona).

Marco nam een cd op met het ensemble Sete Lágrimas, Lachrimæ #1, voor het label Murecords. Met A Imagem da Melancolia nam hij twee cd’s op: A Arte da Usurpação voor Phonedition en The Bad Tempered Consort, voor Challenge Classics.

Marco Magalhães

Paul Leenhouts

María Martínez Ayerza

Petri Arvo

Verena Barie

Francesca Clements

Hester Groenleer

Dianne Heijstee

Sarah Jeffery

Dorottya Kis

Marco Magalhães

Filipa Margarida Pereira

Anna Stegmann

Schrijf U in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vul uw e-mail adres het veld hieronder en druk op "versturen".