Over RWM

Dianne Heijstee

Foto: Marco Borggreve

Nederland

Dianne Heijstee (*1992) begint met blokfluitspelen op vijfjarige leeftijd. De barokmuziek krijgt daardoor al snel een belangrijke rol in haar leven. Ook wanneer zij daarnaast piano gaat spelen, laten de klanken van de oude muziek haar niet los. Vanaf 1999 verleent Dianne regelmatig muzikale medewerking op blokfluit en piano in verschillende kerken, zowel bij vieringen als concerten. Daarnaast wint ze tussen 2002 en 2010 enkele prijzen bij kleine muziekconcoursen.

Na zowel op de muziekschool als privé les gehad te hebben op blokfluit en piano, besloot zij na het cum laude behalen van haar Gymnasiumdiploma blokfluit te gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde zij bij Jorge Isaac, Erik Bosgraaf en Walter van Hauwe en behaalde zij de graad van Bachelor in Music in mei 2016. Studeren aan het conservatorium heeft zowel haar liefde voor de oude muziek als de nieuwsgierigheid naar hedendaagse muziek versterkt. Vanaf mei 2011 is Dianne lid van The Royal Wind Music.

Omdat Dianne het hebben van achtergrondkennis over de muziek noodzakelijk acht voor het uitvoeren ervan, studeert zij sinds 2013 ook nog muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. 

www.dianneheijstee.com

Paul Leenhouts

María Martínez Ayerza

Petri Arvo

Verena Barie

Francesca Clements

Hester Groenleer

Dianne Heijstee

Sarah Jeffery

Dorottya Kis

Marco Magalhães

Filipa Margarida Pereira

Anna Stegmann

Schrijf U in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vul uw e-mail adres het veld hieronder en druk op "versturen".