Over RWM

Hester Groenleer

Foto: Marco Borggreve

Nederland

Hester Groenleer (*1980) studeerde blokfluit aan het Amsterdamse Conservatorium bij Paul Leenhouts en behaalde zowel haar bachelor als masterdiploma cum laude. Hester boeit haar publiek graag met 'spannend, subtiel en trefzeker spel' (Trouw) en 'schittert tijdens haar hedendaagse improvisatie' (Windkanal). Met haar ensembles Seldom Sene, dubbelsextet The Royal Wind Music, en haar duo met toetsenist Matthias Havinga concerteerde ze in elf Europese landen en onderdam ze tournees naar Amerika.

Hester nam acht CD's op die met lof ontvangen worden, gaat graag samenwerkingen aan met interessante componisten, en brengt nieuwe werken in première. Ze trad meerdere malen op voor Nederlandse televisie, onder andere tijdens het Avro Edison Klassiek Gala, als hommage aan Frans Brüggen.

Hester won verschillende (eerste) prijzen en stipendia, zij won onder meer het Internationaal Van Wassenaer Concours voor oude muziek ensembles in 2014 met Seldom Sene, en ontving een 'toptalent scholarship' van het ministerie van OCW voor hedendaagse improvisatielessen aan het New England Conservatory in Boston (USA). Ze is lid van het artistieke bestuur van The Royal Wind Music, en tenslotte is Hester ook docent. Ze doceert als gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam in het kader van The Royal Wind Music Academy, is privédocent, en sinds 2010 is zij werkzaam als muziekvakdocent bij educatieafdeling van Het Concertgebouw te Amsterdam.

www.hestergroenleer.com

Paul Leenhouts

María Martínez Ayerza

Petri Arvo

Verena Barie

Francesca Clements

Hester Groenleer

Dianne Heijstee

Sarah Jeffery

Dorottya Kis

Marco Magalhães

Filipa Margarida Pereira

Anna Stegmann

Schrijf U in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vul uw e-mail adres het veld hieronder en druk op "versturen".