Over RWM

Francesca Clements

Foto: Katarzyna Kosiniec

Verenigd Koninkrijk

Francesca Clements (geboren in 1987 in Ipswich, Engeland) is een blokfluitiste, momenteel gebaseerd in Amsterdam. Zij speelde reeds op diverse podia in Engeland, Nederland, België, Spanje, Duitsland, Noorwegen, Kroatië en de Verenigde Staten. Met haar ensembles was ze onder meer te zien op de BBC en Vrije Geluiden en te horen op Radio 4 in Nederland en Radio WQXR in New York. Francesca viel meerdere malen in de prijzen waaronder de ‘Birmingham Conservatoire recorder prize’, de ‘Rollason music award’ en ze was ook finaliste in de ‘ERTA Consort Competition’. Ze kreeg steun van verscheidene fondsen zoals ‘the Wolfson Fund’ en ‘the Annie Tranmer Charitable Trust’.

In 2009 studeerde Francesca af van Birmingham Conservatoire met First Class Honours bij Ross Winters and Annabel Knight. Het jaar daarop voltooide ze de Master met onderscheiding. Francesca zette haar studie verder aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jorge Isaac en studeerde af in 2014. Onlangs behaalde Francesca de specialisatie master in ‘Live Electronics’ aan het Conservatorium Van Amsterdam, meer specifiek in verbinding met de blokfluit. Haar master research onderzocht hoe de blokfluit en live electronics geïmplementeerd kunnen worden in muziek educatie op alle levels. Als deel van het onderzoek schreef ze een eigen methode genaamd Electro Recorder Lab. 

In 2012 trad Francesca toe tot de Royal Wind Music en werd al snel een van de organisatoren van het ensemble. Ze staat mee aan het hoofd van de productie van ORDA (Open Recorder Days Amsterdam), een festival voor jonge blokfluitisten met concerten, workshops en een wedstrijd. In 2013 richtte Francesca, samen met Erica Roozendaal, Duo Soinua op, een blokfluit en accordion duo dat zich richt op oude en nieuwe muziek. Francesca zoekt altijd naar manieren om haar muziek deel te laten zijn van de directe samenleving. Zo werkt ze momenteel bij de Stichting Memorabele Momenten in Amsterdam, waarbij ze voorspeelt voor kinderen tussen 0 en 4 jaar. In 2014 werd Francesca penningmeester voor het Annelie de Man Fonds en draagt zo bij aan de voortzetting van het werk van Annelie en de hedendaagse klavecimbelmuziek.

Paul Leenhouts

María Martínez Ayerza

Petri Arvo

Verena Barie

Francesca Clements

Hester Groenleer

Dianne Heijstee

Sarah Jeffery

Dorottya Kis

Marco Magalhães

Filipa Margarida Pereira

Anna Stegmann

Schrijf U in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vul uw e-mail adres het veld hieronder en druk op "versturen".