Over RWM

Verena Barie

Verena Barie

Duitsland

Verena Barie (*1994, Duitsland) heeft een diepgaande belangstelling voor het spelen van consortmuziek uit de renaissance en voor de hedendaagse interdisciplinaire uitvoeringspraktijk. Sinds 2013 studeert zij blokfluit aan het Conservatorium van Amsterdam, met Erik Bosgraaf en Jorge Isaac als docenten, en bovendien compositie bij Joel Bons en (live) elektronica bij Jorrit Tamminga. Voor oude muziek volgde ze masterclasses bij onder andere Maurice Steger, Paul Leenhouts en Walter van Hauwe, voor historische improvisatie bij Martin Erhardt en voor compositie bij Wim Henderickx.

Verena behaalde een diploma voor koordirectie en is een van de oprichters van het ensemble Queen's Priest, met een bezetting van trombones en blokfluiten, en van het blokfluittrio Lagrime Consort. Beide ensembles hebben ook nauw samengewerkt met zangers en koren. Sinds 2016 maakt zij deel uit van The Royal Wind Music.

Met deze ensembles en als solist werd Verena verschillende keren onderscheiden in Duitsland en Nederland en gaf ze concerten door heel Europa, waarvan een deel op festivals zoals Musica Sacra Maastricht en de Fringe van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Paul Leenhouts

María Martínez Ayerza

Petri Arvo

Verena Barie

Francesca Clements

Hester Groenleer

Dianne Heijstee

Sarah Jeffery

Dorottya Kis

Marco Magalhães

Filipa Margarida Pereira

Anna Stegmann

Schrijf U in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vul uw e-mail adres het veld hieronder en druk op "versturen".